Leiderschapsreis Kreta

Wat voor leider ben jij? Merk je dat, nu je bedrijf groeit en je meer mensen om je heen verzamelt, de interactie verandert? Dat je altijd 1 van de groep was, maar dat je nu steeds meer een leider-medewerker verhouding krijgt en alles anders wordt? Zo herkenbaar maar zo true!

Ben je gewend altijd direct een reactie te geven en kom je er nu achter dat het soms handiger is om het even te laten bezinken voor je reageert? Dat dit waarschijnlijk de werkrelatie met de mensen om je heen ten goede gaat komen? Wat prettig is, want het hebben van tevreden medewerkers is maar wat handig in deze tijd. En dan hebben we het nog niet over de tijd die het kost om een issue ontstaan na een directe opmerking, weer op te moeten lossen.

Geef je met Valentijnsdag ook aan je medewerkers iets leuks, iets liefs? Ja? Je bent een Topper! Helpt het ook dusdanig dat ze het werk aanpakken zoals jij voor ogen hebt met jouw bedrijf? Baal je er wel eens van, en dit kan zwak uitgedrukt zijn, dat een opdracht niet afgerond wordt zoals afgesproken of verwacht? Dat je medewerkers de bocht uitgevlogen zijn zonder op tijd met jou zaken te bespreken? Spreek je daar dan je medewerkers op aan? En waar spreek je ze dan op aan? Hadden jullie de kaders waarbinnen gewerkt kon worden wel duidelijk afgesproken? Weet je hoe lief en gerespecteerd je bent als je kaders duidelijk afspreekt? En met kaders bedoelen we geen muggenzifterige controle!

Hoe vind je het om medewerkers aan te spreken op hun werk en/of gedrag? En als de medewerker in kwestie een gesloten persoon is bij wie altijd alles goed gaat en op alles ‘ja ok’ zegt? Weet je de goede toon te pakken? Niet te direct, maar ook niet ontwijkend? Weet je ze mee te krijgen in hetgeen je ze te vertellen hebt en dan ook nog zo dat ze er wat mee gaan doen?

Heb je een Vaststellingsovereenkomst met een medewerker moeten maken omdat jullie een verschil in inzicht hadden? Heb je het idee dat je dit niet zover had hoeven te laten komen, maar je weet niet exact hoe je het volgende keer aan moet pakken?

Ben je misschien een leider van een subdivisie of afdeling, in ieder geval, zo’n leider waar nog een directie- of management laag boven hangt? De bij ons zo genoemde Sandwich leider? Altijd weer de balans zien te vinden tussen happy medewerkers en tevreden toplaag? Heb je net iets opgeleverd waar je met je medewerkers enthousiast over bent, krijg je niet constructieve feedback van bovenaf waar je een compliment verwacht had (of andersom, kan natuurlijk ook). Lastig hè? Zo kost het je energie in plaats van dat je het krijgt!

Dit is zomaar een greep van de vraagstukken die wij regelmatig ontvangen. Uiteraard zijn er vele meer! Tijdens de leiderschapsreis naar Kreta gaan we op een ontspannen manier deze spannende vraagstukken te lijf, zodat jullie na die week weten hoe jouw vraagstukken aan te pakken!

Wat brengt deze leiderschapsreis jou?

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Antwoord op jouw dilemma’s
  • Oplossingen die bij jouw natuurlijk gedrag passen, geen trucjes
  • Rust om de oplossingen eigen te maken
  • Intervisie door 5 dagen lang met gelijkgestemden op te trekken

Meer weten? Deze leiderschapsreis organiseer ik samen met Carola Smits van Windkracht-11.

Laat een reactie achter