Wij coachen graag als...

Coaching-debart1

Coaching:

Beroepskeuze

…..er een loopbaan keuze gemaakt moet worden. Het is nog niet duidelijk of er carrière gemaakt gaat worden en zo ja, wordt dit dan richting een specialisatie of juist leidinggeven? Het scherp krijgen van de toekomstverwachtingen en de ‘to do’s’.

Communicatie

…… er het een en ander niet goed gaat in de communicatie. Een medewerker is introvert en je weet als leidinggevende niet wanneer je echt in contact bent. De communicatie binnen het team/organisatie is buitengewoon te noemen en dit moet echt anders. Het idee van een klantvriendelijke benadering is totaal anders dan de organisatie als waarde heeft.

Gedrag

……..het gedrag van een medewerker een storende factor wordt binnen de organisatie. Collega’s hebben geen zin meer om samen te werken en ze ontlopen de medewerker zoveel mogelijk. Doelen worden op deze manier niet (volledig) bereikt.

Sparren

……….er behoefte is om regelmatig objectief te sparren. Soms is het gewoon lekker om tegen een buitenstaander zaken vanuit de organisatie te bespreken. Om jezelf los te weken van vaststaande patronen. Om gewoon is een hele andere blik te krijgen op bepaalde situaties/vraagstukken. Gewoon om andere input, zodat je ’s middags of de andere dag weer met frisse ideeën de organisatie in stapt!

Hoe lang duurt een traject?

Per coachvraag gaan wij gemiddeld uit van 5 sessies van 1,5 a 2 uur.

Wanneer je een sparringcoach zoekt, raden wij sessies van 1 x per 2 a 3 maanden aan, al naar gelang van de behoefte en de agenda.